Bliver du snydt af pizzabudet?

“Pizza, pizza” råbte en noget snøvlet mand i min dørtelefon. Jeg var i gang med en bøf, og jeg havde ikke bestilt pizza. Han blev sendt videre. Lidt efter ringede det igen, og nu var det “sushi, sushi”, og telefonen blev tavs.

Jeg gik ned for at reparere knappen på telefonen, og se hvem der stod derude. Men da jeg kom ned i hallen, var elevatoren på vej op, med nogle støjende og hoppende gæster.

Det kan blive en dyr fornøjelse at hoppe i vores elevator . Nødopkald og fredag-aften service fra KONE til at  hjælpe strandede passagerer ud af elevatoren beløber sig til nogle tusind kroner ( der er vist nogen der kender prisen?). Og elevatoren kommer hurtigt til at trænge til et ekstra servicecheck. Så jeg ville finde frem til passagererne.

Elevatoren var jo taget, så jeg løb ad trappen, og i vindfanget på 7. mødte jeg en meget tissetrængen ung mand, der næsten kunne få den ud over rækværket. I gangen var to andre i gang med at ringe til lejlighed 7.4,( sagde de), men opgav. De ville ikke snakke med mig. Sammen med den nu lettede tissefyr, tog de elevatoren ned og kørte væk i en bil.

De var tre fyre i midten af 20’erne, vil jeg tro. De bar en plasticsæk med dåseøl, og brugte mobbe-ord fra min skoletid ( brilleabe). De var ikke direkte truende, men just ikke særligt trygge at være sammen med, og de var kommet ind af hoveddøren uden nøgle, og uden der tilsyneladende var nogen i ejendommen der ville kendes ved dem. Måske kender de nogen på 7.? De kørte væk i en Ford?, Nummerpladen har jeg glemt igen.

Ja det var da en værre historie.

Men endnu værre er det, at vi bruger en masse penge og tid på at renovere vores nøglesystem, for at beskytte os mod ham der  har en stjålet/tabt nøgle. Og så bliver sådan nogle små drenge lukket ind fordi de siger “pizza, pizza” ? Det er da for dumt?

Luk kun op fra dørtelefonen, hvis det er nogen du selv ville gå ned og tage imod.

Har du bestilt pizza, så tag selv elevatoren ned og hent pizzaen

 

Eller hvad synes du?

 

/Jørgen, Stævnen 4.4


Udgivet

i

,

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Bliver du snydt af pizzabudet?”

  1. Elena 6.4 Avatar
    Elena 6.4

    Jeg er meget ked af at sige, at de mennesker der bor i 7.4 ikke er stille og rolige (siden sommerferien) hvis det er de “nye” 🙁
    Vh Elena

  2. Kristian Lauge Jørgensen Avatar
    Kristian Lauge Jørgensen

    Hej Jørgen,

    Vedr. gæster til 7.4, så det lader til være gæster til den lejer jeg havde i lejligheden. Han er nu fraflyttet og der er flyttet nogle stille og rolige unge mennesker ind!

    MVH
    Kristian

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading