Referat fra Beboermøde i Broen 17.08.11

Opsummering på beboer aften i ”café Broen”, 17.08.11:

28 beboere fra Broen var mødt frem, heraf 1 lejer. Der blev serveret suppe, brød med tilbehør, øl/vand og senere kaffe/the med kage. Der blev anmodet om opskrifter på suppen og kernekagen. Lægges ud på bloggen! Britta fra nr. 8 takkes for hjælp til kagebagning.

Arkitekt og byplanlægger, Esben Fog holdt oplæg, desværre lettere forsinket. Han har været med i hele planlægningen og udviklingen af havnen – og gav et resume af ”historien” bag projektet. Fremtidige tiltag, der er sikre på nuværende tidspunkt: Nordatlantisk Hus er i arkitektrunde. Er projekteret til 4 etager, men sine steder op til 6 etager!. Placeres på græsplænen på Byens Ø og forventes at stå færdigt i løbet af 2014. De foreløbige tiltag med kajakhotel, etc. har fået bevilget ca. 5,6 mil kroner og igangsættes nok inden for det kommende år. Derudover ingen nyheder. Opfordring fra Esben Fog: har vi som beboere ideer eller ønsker til kommunen/politikkere skal vi ”bombardere” dem med henvendelser. Det hjælper af erfaring!!

Efterfølgende diskussion og afklaring af følgende emner :

• Faste arbejdsweekender i Broen til praktiske opgaver, vedligeholdelse etc. Stor tilslutning til dette. Udvalg kan nedsættes, deltagere til udvalget efterlyses??

• Miljøbevidsthed, større fokus på reduktion af strøm, vand, papir etc. Kresten var fortaler for fremadrettet at få solceller på taget. Er der nogen, der kan undersøge omkostninger ved etablering og rentabilitet? Strømforbrug i opgang kan ikke reduceres grundet sikkerhed, er inkl. elevatorens strømforbrug. Evt. skilt ved elevatoren på 0-etage: tænk, før du tænder! Henrik Lægteskov i nr. 6 laver forbrugerundersøgelse om antal beboere, der ønsker papirreklamer, så vi kan reducere spild/oprydning. HUSK: afmeld reklamer på postkontor, skilt på postkasse i postrum er nødvendigt for dem, der ikke ønsker!

• ½ årige møder for beboerne i Broen. Dette besluttes. Det ene ca. 2 mdr. før generalforsamlingen, så der ikke skal diskuteres unødigt ved selve generalforsamlingen.

• Husnumre overindgangspartier og nye dørskilte. Stor mangel. Ønsket videregives med referatet til bestyrelsen i Broen mhp. videre tiltag

• Nye ensartede navnesedler ved hoveddøre/klokker. Joan rundkaster fortrykt skema og laver nye sedler. Obs. Ved montering: klokker!

• Velkomst til nye beboere i Broen. Når vi erfarer indflytning af nye naboer indkøbes blomsterbuket for ca. 100 kr af Lisbeth eller nærmeste nabo i nr. 6 og Joan eller nærmeste nabo i nr. 8. Regning afleveres efter aftale til Bestyrelsesformand, Kresten. Samtidig afleveres folder med ordensregler. Tiltaget virker hensigtsmæssigt. Ordningen besluttes fastholdt. Obs. Ved konstatering af nye naboer, send lige besked til Lisbeht/Joan/Kresten!.

• Opdateret/evt. ny hjemmeside med ”instruksbog” og ”hvad gør vi i en akut situation?”, samt evt. ”foretrukne” håndværkere, der kan anbefales, gerne med rabat. Gode ideer , og der arbejdes videre hermed. Evt. kopiering af ”instruksbog” fra 8-tallet ( ny ejer bygning i København). Henrik Lægteskov kigger på sidstnævnte. Andre, der har lyst må gerne melde sig til Henrik???

• Mulighed for læafskærming på terrasserne i standardløsning.

• Pullerter og/eller blomsterkrukker til afspærring af ”fortov”. Oprindeligt indkøbte pullerter opsættes IKKE. Ny løsning: gerne med krukker, der er ”fastmonteret”, så de ikke flyttes! Mulighed for krukker/opsatser tilsvarende Odense Kommunes Jernopsatser, som på broen ? Alternativt noget støbt? Henrik Lakman og Kresten arbejder videre. Midlertidige blomsterkrukker er ikke afhentet – forbliver nok permanent i Promenadebyen, evt. flyttes på Broens terasse.

• Bænke på Promenaden. God ide. Problem: hvem har ansvaret for nyanskaffelser til Promenaden, Sjælsø eller Odense Kommune. Må afklares. Evt. ved terasseudvalget.

• Skraldesug – aktuel status og fortsat obs. på problemer grundet fejlkonstruktion. Storskralds løsning med papir og flasker. Sidstnævnte indkast er endnu ikke åbnede. Problemet viderebringes til bestyrelsen, der allerede arbejder på afklaring! Tømningsfrekvens på Broen nu kun 1 x ugentligt, ingen fast dag. Dvs. årlig afgift reduceret til ca. 50.000. Alle beboere skal fortsat udvise stor forsigtighed med nedkast, og det er vigtigt at poserne opfylder de foreskrevne krav og samtidig har en vis ”tyngde”. Pap- skal afleveres på affaldsstation. Nogle ”afleverer” pap i ”Stenfiskerhusets” affaldscontainer! Alternativ løsning: Læg dit pap i køkkenvasken, put vand på, lad det suge. Du kan nu krølle pappet til en tung kugle uden problemer, og du får tyngde i din affaldspose.

• Cykelopbevaring/cykelplads – og fremtidige mulige problemer og evt. løsninger. Stort problem. Der råder tidvist egentligt kaos i cykel parkeringen i Broens passage. Fremtidige problemer med yderligere cykler fra Sejlet frygtes. Løsninger: muligt med fastmontering af cykelstativer, flere cykelstativer, cykelstativer i ”2-lag”, skilte, udlevering af farvede strips til beboere fra Broen til mærkning, etc.?. Der nedsættes udvalg til videre arbejde: Annette fra nr. 6 og Lene fra nr. 8.

• Fester/arrangementer. Herunder især afholdelse af årlig sommerfest! Der er fortsat stemning for årlig sommerfest i Broen. Ved afstemning blev festen ændret til august, den 1. Lørdag efter skoleferien. HUSK at notere dette i kalender.

• Mulighed for lokaltrafik i området med tanke for ”alderdommen”? Muligt med forespørgsel til kommunens lokaltrafik. Hvem gør dette?

• Anvendelse af depotrum i Broen. Aftalt: opgang 6 bruger depotrum i deres ende, opgang 8 i modsatte ende. Der er lås monteret, der passer til hovednøgle. Der må kun hensættes ting, der ikke anvendes dagligt. (gener fra nærliggende lejligheder ved gentagne åbninger af låge!) Husk: at mærke de opbevarede genstande med navn og bolig – så ejer kan kontaktes ved problemer. OBS. Ikke opbevaring af ting, der kan tiltrække rotter!!!

• Parkeringsproblemer – både på rampe og gæsteparkering. Periodevist fortsat problem. Flittige ejere i nr. 6 sætter sedler på parkerede biler på rampen, og tilrådes at lave ”sedler” med teksten: ”kun parkering for gæster”, til at sætte i biler på gæsteparkeringen, der ikke foretages af gæster, men af fastboende!

• Opslagstavler i opgangene. I nr. 8 dårligt lys over tavlen, der betinger behov for at ”tænde lys” og bruge unødig strøm. Anden placering kunne være bag døren tilsvarende i nr. 6 – tavlen ses nok af flest beboere i ”postrummet”, hvorfor flytning til kælder ikke findes hensigtsmæssig.

• Terasseudvalget/arrangementsudvalget er selvbestaltet. Der var støtte og opbakning til gruppens fortsatte initiativer. Henrik Lakman forlader udvalget grundet emigration. Ny deltager efterlyses? Interesserede bedes henvende sig til det bestående udvalg.

Terasseudvalget takker for stor opbakning til arrangementet. Vi arrangerer beboermøde før næste generalforsamling og håber, at bestyrelsen vil deltage i mødet til afklaring af evt. spørgsmål – så vi undgår langvarig debat til selve generalforsamlingen.

Med venlig hilsen
Terasseudvalget ved
Henrik Lakman, Liselotte Lægteskov, Hanne Hovgaard, Joan Rudbæk.


Udgivet

i

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading