Gulvslibning i “Broen’s” erhvervslokaler.

Der er blevet foretaget gulvafslibning af betongulvet i Broen’s erhvervslokale- nu i mere end fire uger ! Jeg vil spørge, om andre end os i dette forum har oplevet gener og svineri i den forbindelse ??

For os der bor i nr. 8, 1.th,  har vi jo menageriet lige under os, og for os har det været en næsten uudholdelig plage ! Jeg har fuld forståelse for, at lokalet skal klargøres til indflytning. Men at man kører med en slibemaskine hver dag,- nu på femte uge (nogle dage helt til kl. 18) – er ganske simpelt uacceptabelt ! For os har det betydet, at vi på grund af det fine beton slibestøv der kommer ind i vores lejlighed, har gjort hovedrent fem gange de sidste fire uger, i håb om,  at nu var det da slut ! Støvet er overalt- i skuffer, skabe, møbler og trænger ind i vores elektronik som TV, computer etc. med risiko for skader og brand !! Da vi så kom hjem fra en uges ferie i lørdags og fandt en lejlighed hvor alt var beton gråt, var bægeret ved at være fuldt !! Vi brugte det meste af søndagen på endnu en hovedrengøring, men da jeg så i dag mandag hører slibemaskinen igang igen, føler jeg mig ganske simpel afmægtig. Jeg har søgt råd og hjælp hos bestyrelsen for “Broen” og Erik og Kresten har været utrolig søde og hjælpsomme og har fået håndværkerne til at tætne rørgennemføringer til vores lejlighed og selv hjulpet til med samme (desværre uden den store virkning) . Som et plaster på såret fik vi tre flasker vin for besværet. Men nu synes jeg efterhånden såret er blevet for stort til plastret ! Udover lugt- støv- og støjgener plages vi også af udtørrede slimhinder, hoste og kløende øjne på grund af det fine betonstøv. Og støvet er overalt i vores bolig. Det er ganske simpelt ikke i orden, man kan køre SÅ lang en slibeproces uden forsvarlig udsugning/ventilation i arbejdslokalet til STOR gene for naboer/omkringboende. Det er på godt dansk “noget svineri” !!! Men hvad gør man ?? Som jeg kunne forstå har “Broen’s” bestyrelse ikke nogen mulighed for at hjælpe. Er der nogen i dette forum der kan fortælle mig hvem man kan stille til juridisk ansvar for gener og efterfølgende skader ?  Ejer/bygherre ? Håndværkere/håndværksmester ? Som jeg forstod Erik har “gulvafsliberen” ikke kunnet redegøre for en dato hvor det hele skulle være overstået ! Det er ganske simpelt en uholdbart situation for os at leve i.

Hvis nogen har erfaring i, eller indsigt i juraen omkring problemet vil jeg blive meget glad for en kommentar her.

Med venlig hilsen

Jørn Lynge, Promenadebyen 8, 1.th – Tlf. 6160 1095


Udgivet

i

, , ,

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Gulvslibning i “Broen’s” erhvervslokaler.”

  1. Jørn Lynge Avatar

    Kære Monika & Niels.
    Tak for jeres indlæg og gode tanker :-)
    Vi havde besøg af Kresten og Erik i går, og de har nu sørget for, at gulvslibningen er stoppet indtil man har fundet og udbedret utætheden der lader betonstøv komme op i vores lejlighed. Så vi håber på lys i horisonten ;-) Det er dejligt vi har en handlekraftig bestyrelse i “Broen”
    Håber I er kommet godt hjem fra ferien.
    De bedste hilsner
    Jørn

  2. Niels Nørgaard Avatar
    Niels Nørgaard

    Kære Hanne og Jørn.
    På vej hjem fra ferie ser vi jeres opslag og forstår 100% jeres vel nærmest desperate situation! Tænker på hvordan vi selv ville ha det hvis vi kommer hjem til noget lignende?Vores umiddelbare ide er at man øjeblikkelig standser gulvslibningen indtil der er monteret loft i lokalet hvilket må kunne tage en stor del af forureningen – og ellers ville jeg ta en snak med ejeren der vel ikke kan være interesseret i at ha et dårligt forhold til os beboere – jer i særdeleshed.
    Kan vi på nogen måde hjælpe så sig endelig til.
    Venlig hilsen
    Monika og Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *