Til Beboerne i Stævnen

Vedr. stævnens bestyrelse:

Vi er kede af, at en sådan diskussion skal foregå i dette forum.

Vi havde foretrukket, at det kunne være foregået på en mere afdæmpet måde, men vi skylder folk en forklaring. Grundet arbejde offshore på Nordsøen har vi ikke haft tid til at svare før nu.

Vi vil starte med at sige, at vi meget beklager Maries afgang fra Bestyrelsen.

Eftersom det lidt bliver udlagt, som om det er vores skyld, at Marie forlader bestyrelsen, vil vi gerne have mulighed for at komme med vores udgave af sagen.

Som de fleste har bemærket, er vi meget direkte i vores sprog, som nok skyldes, at det på vores arbejdsplads har store konsekvenser at omgås sandheden lemfældigt eller lyve om tingenes tilstand, og i værste fald kan det koste menneskeliv. Desuden mener vi, at det er sund fornuft at lære af egne og andres fejl/observationer, så tingene ikke gentager sig.

Vi er meget engageret i bygningen Stævnens tilstand, beboernes komfort og ejerforeningens økonomi, men har gang på gang mødt en bestyrelse, der påstod, at vi ikke havde ret og fået at vide, at vi skulle «stikke piben ind og lade være med at hyle».

Vi har i året 2016 været rundt i 17 lejligheder i Stævnen for at hjælpe folk med store og små håndværksopgaver, som vi gerne har gjort, og derved har vi også snakket med mange folk i ejendommen.
Nogle beboere har siden dag ét klaget til bestyrelsen over bygningens fejl og mangler, men er blevet fejet af med svar om, at bestyrelsen mente, at der ikke var noget galt. Dette kan dog skyldes, at der er blevet lænet for meget op ad et ingeniørfirma, Henneby, der bestemt ikke levede op til deres fag. Efter vi gentagne gange har påpeget dette, har den nye bestyrelse dog efter generalforsamlingen taget konsekvensen af og kontaktet et forhåbentlig mere kompetent ingeniørfirma.

Vi mener, at eftersom vi er et fællesskab i bygningen, så skal alle beboeres fejl og mangler udbedres, uanset hvem man er, og hvor man bor. Som håndværker er det trist gang på gang at se og høre, hvad der er blevet afvist.

Bare for at nævne, hvad vi har igangsat siden 2014 til gavn for Stævnen:

* repareret cykelramperne til kælderen, så støjgenerne forsvandt (det ville en murer have 12.000 kr for at lave, det blev udbedret for 180 kr.)
* gjort bestyrelsen opmærksom på, at der var forkerte pakninger i alle lejlighedernes varmtvandsforsyning (vi var uheldige, at overboens blev utætte og fik lavet en vandskade til 100-200.000 kr. nede i vores lejlighed).
* udbedret problemerne med oversvømmelse på altan i stueetagen/1.sal. En stor del af det projekt som Henneby havde estimeret til 400.000 kr, hvor de mente, at hele bygningens nedløbsrør var underdimentionerede (problemet blev løst for 700 kr).
* gjort opmærksom på, at der i forhold til de godkendte bygningstegninger fra kommune og arkitekter mangler isolering i cykelkælder og sprinklerrum.
*gjort opmærksom på, at der ikke er tætnet mellem kælderen og stueetagen, hvilket dermed forhøjer brandrisiko og varmeregning. (Dette SKAL gøres i henhold til brandmyndighederne).
* gjort opmærksom på, at der er huller i betondækket mellem kælder og stueetage, så det er meget utæt.

Inden generalforsamlingen 2016 forsøgte vi at gøre den daværende bestyrelse opmærksom på problemerne ang. altanerne, den manglende isolering i kælderen, og at der var huller i betondækket mellem kælder og stueetage, men vi blev afvist og fik besked om, at det vidste vi ikke noget om. Det kan her indskydes, at Jesper er uddannet murerformand og har taget specialkurser i betonarbejde og tegningslæsning.

Hvis vi sammen med Jan Dreier, Helle Dreiers repræsentant, ikke havde fremført vores argumenter til generalforsamlingen, kunne Stævnen være endt op med at betale Henneby 400.000 kr for bl.a at udskifte alle nedløbsrør i hele bygningen, selv om der ikke var noget bevismateriale for, at de var under- dimensionerede.

Problemet med nedløbsrørerne var slet og ret, at de var stoppet til. Selv om den daværende bestyrelse flere gange påstod, at de var blevet checket og TV inspiceret, kunne vi grave en halv spandfuld byggeaffald ud af afløbet. Vi lægger gerne billedmateriale etc. ud, hvis nogen ønsker at se det.

Problemet blev, som tidligere nævnt, løst for 700 kr, men trods det sendte bestyrelsen efterfølgende et par håndværkere ud for at kontrollere, om det var gjort godt nok, hvilket jo er spild af ejerforeningens penge.

Det skal nævnes, at alt det arbejde, som vi har udført for Stævnen, har vi ikke taget noget for, kun udgifter til materialer har vi bedt om blev dækket.

På generalforsamlingerne fik vi også påpeget, at Stævnen har en høj fælles varmeregning, fordi cykelkælderen skal have en fast temperatur på grund af den manglende isolering.

Efter generalforsamlingerne har vi været meget åbne over for den nye bestyrelsen ved at gøre opmærksom på, at ventilerne i alle lejlighedernes vand- og varmtvandsforsyning kunne være utætte og burde checkes inden målerskifte.Vi var desværre nødt til at skubbe lidt til bestyrelsen, før budskabet blev sendt videre til beboerne. Det kunne være endt med ekstraudgift til teknikeren, hvis han ikke kunne skifte målerne på den aftalte dag. Til alles info bør alle tjekke deres ventiler jævnligt for at mindske risikoen for vandskader.

Den sidste episode, vi har haft med bestyrelsen, er, at vi fandt et ulovligt opsat overvågningskamera. Vi pillede det ned og kontaktede ejeren, som sagde, at han/hun ville informere bestyrelsen. Derefter afleverede vi kameraet til bestyrelsen i håb om, at de ville gå ud og tage afstand fra denne form for ulovlig overvågning. Men i stedet for det, valgte bestyrelsen at lave sin egen efterforskning og blev fortørnet over, at vi ikke ville udlevere hukommelseskortet, som havde siddet i kameraet, og som ville afsløre ejeren. Vi mente ikke, at det var vores opgave at angive vore naboer, vedkommende havde jo selv sagt, at han/hun ville kontakte bestyrelsen. Derefter fik vi en meget ubehagelig opringning fra bestyrelsen, hvor vi bl.a. blev anklaget for altid at modarbejde bestyrelsen. Den samtale kom der ikke noget konstruktivt ud af.

Vi har altid forsøgt at holde en god og konstruktiv tone, men er næsten altid blevet mødt med mistro, bedrevidende og gammelt nag.

At vi på generalforsamlingen skulle have anfægtet bestyrelsens honorar beror på en misforståelse, da vi ikke har noget imod at bestyrelsen får honorar. Så skal de bare ikke sige, at de ikke får nogen penge for deres arbejde. Det, vi gjorde opmærksom på, var, at det kan være en dårlig skattemæssig forretning for bestyrelsesmedlemmerne både at få skattefrit honorar og få foreningen til at betale udgifterne til porto, kontorartikler og møder, for så skal man beskattes af det fulde beløb. At bestyrelsen så selv bragte det på banen forleden, var vi ikke herre over. Hvortil vi måtte nævne, at der i vedtægterne står at bestyrelsesarbejdet er ulønnet, så disse bør tilpasses dd. virkelighed.

Vi synes, at det er relevant, at de forskellige ejere spørger sig selv, om det var i orden, at bestyrelsen ville gå ud og bruge 400.000 kr. (ca. 10.000 kr. pr. lejlighed) til Henneby-projektet, selv om bestyrelsen var blevet informeret om, at en stor del af de penge ville være spildt.

Spørg jer selv, om det er i orden, at I får en vandskade på 100.000 kr. (som forsikringen måske ikke vil dække), fordi bestyrelsen ikke har gjort ejerne opmærksom på risikoen for utætte pakninger og ventiler.

Spørg jer selv, om det er i orden at nogle af naboerne skal have en ekstra stor varmeregning hvert år, fordi bestyrelsen nægtede at få kælderen (cykel- og sprinklerrum) isoleret, som den skal ifølge tegningerne (og energimærkningen).

Spørg jer selv, om det er i orden, at de naboer, der bor over parkeringskælderen, skal risikere skadelig røg i lejligheden, hvis der går ild i en bil i parkeringskælderen, fordi bestyrelsen har afvist at få tætnet ved rørgennemføringerne.

Spørg jer selv, om ikke I, hvis I bliver taget i at lave en ulovlighed (handling i frustration/afmagt), foretrækker selv at forklare sig, frem for at andre angiver jer.

Hvor meget er I villige til at betale, for at der ikke er nogen, der må sige bestyrelsen imod ????

Hvis det kun medfører utak at hjælpe bestyrelsen og beboerne i Stævnen, vil vi fremover undlade at blande os.

Ring på en andens dør, når I har problemer !!!

Med venlig hilsen Jesper og Dorte. 2-7-3


Udgivet

i

af

Tags:

Discover more from Stævnen, Broen, Sejlet, Soldækket & Mesanen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading