Aviser leveret af bud i postkasserne?

_postkasse

Nogen gange kunne det være dejligt at få sin avis leveret direkte i sin egen postkasse. Det kan man hvis man har et abonnement hvor leveringen foregår med postvæsenet. Postbudet har adgang til hallen med vores postkasser.

De fleste aviser leveres med bud tidligt om morgenen. Og disse bud skal levere aviserne i den sorte kasse uden for døren, og vi skal slev hente aviserne indenfor. Budene har nemlig ikke nøgle så de kan komme ind.

Derfor undrer det nogle beboere, hvordan Fyns Stiftstidendes bud i dag har kunnet aflevere aviser i postkasserne?

Er det mon en der har ringet på og bedt om at få lukket op? Det duer ikke! Fy, fy. Historien om pizzabudet skræmmer.

Man må kun åbne hoveddøren når det er ens egne gæster. Har man modet og energien kan man tage elevatoren ned og se folk an inden man lukker dem ind i hallen.

/Jørgen, Stævnen 4.4


Udgivet

i

,

af

Tags:

Kommentarer

10 svar til “Aviser leveret af bud i postkasserne?”

  1. Joan Rudbæk Avatar
    Joan Rudbæk

    Du har jo fuldstændig ret Lisbeth! Den ene selvbestaltede funktion er jo absolut ikke mere korrekt end den anden.

    Det jeg egentlig blot ville opfordre til var: lad os passe på med ikke at skabe unødig frygt i bebyggelsen. Da vi havde tyveri i kælderen for et par år siden udviklede der sig næsten en fælles psykose, hvor alle var på vagt overfor mennesker, de ikke umiddelbart kunne kende.

    Hvad angår “lommepsykologien”: jeg tænker, vi alle kan gøre noget ved trygheden i bebyggelsen, ved netop ikke at skabe unødig utryghed.

    Jeg værdsætter absolut det store arbejde, der gøres af Jørgen og alle andre- herunder i forhold til hjemmeside etc. Men – jeg tænker, at der ofte bliver “skældt” ud over dette og hint; cyklerne står ikke reglementeret, bilerne ej heller, skilte til opgangen bliver stjålet, vi kan ikke finde ud håndtere vores affald korrekt etc. Der er selvfølgelig problemer, og det tænker jeg ikke kan undgås. Men – spørgsmålet er, om os der overhovedet læser på hjemmesiden og får disse skæld ud, er synderne?

  2. Lisbeth, Broen 6, 4.tv Avatar
    Lisbeth, Broen 6, 4.tv

    Tak Jørgen for dit store arbejde både med denne side og alt muligt andet. Fortsæt endelig-også selvom du risikerer at få klistret en diagnose på dig af Promenadebyens selvbestaltede lommepsykolog

  3. Jesper Jensen 2-7-3 Avatar
    Jesper Jensen 2-7-3

    Kan kun støtte op om Jørgen !

  4. Jens Bo Kristiansen Avatar
    Jens Bo Kristiansen

    Jeg undrer mig over denne debat. Jørgen har jo ret, man skal ikke ukritisk lukke personer ind, som man ikke ved, hvem er. Det var den besked, vi fik fra bestyrelsen, da vi flyttede ind august 2012. Og i min optik er det en fornuftig holdning, som jeg synes vi skal håndhæve. Hvis man vil lukke ukendte ind, så få legitimation.

    Venlig hilsen
    Jens Bo, Broen nr. 8, stuen

  5. Jørgen Carstensen Avatar
    Jørgen Carstensen

    @Joan
    Jeg har læst, hvad du skriver.

    /Jørgen, Stævnen, 4.4

  6. Henrik Jensen Avatar
    Henrik Jensen

    Kære Jørgen
    Jeg forstår din hensigt. Du gør et kæmpe stykke arbejde. Fortsæt blot i samme spor.
    Og tak for det :-)
    Bedste hilsner
    Anette og Henrik
    Broen 6 3. Th

  7. Joan Rudbæk Avatar
    Joan Rudbæk

    Hej Jørgen.

    Med risiko for at miste næsen, når jeg nu “stikker den frem”:

    Hvor mange og hvilke (udover pizza mændene) dårlige oplevelser, er det der betinger, at du skal skælde ALLE i promenadebyen ud, som en skolelærer overfor ulydige og uansvarlige elever?Det er jeg personligt lidt træt af!

    Hovedparten af beboerne er da trods alt voksne, modne og ansvarlige mennesker, der selv kan skelne ret fra vrang! Og hvem har overhovedet givet dig bemyndigelsen? Gør du det på vegne af andre eller på egne vegne?

    Mig bekendt har der været enkelte ubehagelige episoder i bebyggelsen. Tyverier fra biler i kælderen og så nogle sandsynlige mistænksomme pizza bude, der gik rundt, hvor de måske ikke burde gøre det? Er der andet og langt mere alvorligt som tyverier fra lejligheder, røverier eller egentlige overfald, jeg har ikke har kendskab til? For nogle gange bør man måske vurdere proportionerne i de forhold, man udtaler sig om inden man råber alarm! Ellers bliver det “ulven og Peter” om igen.

    Indenfor kognitiv tankegang har man et mantra, der lyder: du kan ikke ændre på verdenen, men du kan ændre på din egen opfattelse af verdenen og dermed af omgivelserne!!!! Lidt “nemt” oversat betyder dette, at hvis man som person er mistroisk eller frygtsom af natur, vil verdenen ubetinget opleves som farlig, selv om den ikke nødvendigvis er farlig i alle henseender. Man vil altså nemt se spøgelser, hvor ingen spøgelser er!!

    Skulle der være beboere, der er så frygtsomme, at nogle påtænker restriktioner overfor alle i bebyggelsen, burde disse vel tænke i egen privat sikkerhed, evt. i form af private alarmer på lejlighed, spion- dørkiggere, overfaldsalarm eller hvad ved jeg – inden vi alle bures inden i et “fort knox”. Alternativt kunne man overveje at flytte til en lille ø, hvor alle kender alle og ingen kommer uventet forbi. Heller ikke gudsglade mennesker, der vil aflevere en uskyldig invitation til frelse.

    Med venlig hilsen
    Joan Rudbæk

  8. Tove Rosendahl Avatar
    Tove Rosendahl

    De sidste 2 dage har min avis Jyllands-Posten ligget i min postkasse. Den bliver bragt ud . med bud. Tove, Stævnen 2, st.1

  9. Jørgen Carstensen Avatar
    Jørgen Carstensen

    @ Karsten,
    Du har ret i at vi skal være imødekommende og stole på vores naboer, og jeg tror vi er meget gennemsnitlige i Stævnen. Min indgang til det her med at åbne ukristisk er nogle dårlige oplevelser, pizza-pizza, og det var egentlig bare en påmindelse om at tage ansvar for hvem man lukker ind.
    Og så har vi brugt en pæn sum af beboernes penge på nye nøgler for at styre adgangen til bygningerne.
    Og jeg synes måske du giver den rigeligt med gas med de ubehagelige oplevelser i Stævnen. Vi arbejder med ‘den pæne tone’, kan jeg fortælle dig ;-)
    /Jørgen,

  10. Karsten Bruun Andersen Avatar
    Karsten Bruun Andersen

    Forrige weekend samlede jeg ind til Dansk Røde Kors. Jeg havde fået indre havn som rute – herunder også Promenadebyen.

    Jeg blev glædeligt overrasket i forhold til de store beløb, som rigtigt mange ydede; og over, at man som indsamler faktisk også rigtigt mange steder var ventet, idet der var gjort klar med småpenge. Tusind tak for det.

    Men – jeg måtte jo også konstatere, at træerne i Promenadebyen ikke gror ind i himlen, selv om der er langt op ad trapperne til 9. etage i Stævnen .

    Flere steder var den første kommentar, når der blev åbnet for den private hoveddør: “hvordan er du kommet ind?”. Alle meget bestemte i tonen og flere virkede lettere aggressiv, indtil jeg forklarede, at jeg selv boede i “Broen” og på den måde havde adgang til alle bygningerne gennem kælderen.

    En rigtig træls og ubehagelig oplevelse.

    Under indsamling I ejerlejlighederne og hos de to almen nyttige boligselskabers bygning I englandsgade (i alt 130 lejligheder) var der ikke én der spurgte hvordan jeg var kommet ind.

    Ville spørgsmålet ved enhver anden indsamler – som ikke boede i Promenadebyen – været blevet fulgt op af en slags “udskæld “, fordi man generelt ikke havde lov til at komme ind i de aflåste bygninger? Ville det være blevet fulgt op af spørgsmålet om, HVILKEN person i bygningen det var, der havde givet adgang, idet spørgeren så efterfølgende ville skælde vedkommende beboer ud?

    Og hvad er det egentlig for en del af livet “udenfor bygningerne” man ønsker at holde på afstand. Er det konfrontationen med det faktum, at rigtigt mange mennesker har store problemer og har behov for hjælp? Er det pizzamanden fra hjørnet man er bekymret for, eller er det den mulige tyv? Eller drejer det sig om, at nogle beboer udelukkende har et offensivt beredskab betinget af egne personlige problemer og angst?

    Hvor er fornuften, når dette spørgsmål stilles ved højlys dag over for en indsamler fra Dansk Røde Kors, der bærer identifikation og synlige tegn på sin mission? Hvor er common sense og især almindelig høflighed? Er det den måde vi byder andre velkommen på. Er det den måde vi gerne vil kendes på ude i byen?

    Jeg er med på, at vi alle skal være opmærksomme på hvem vi lukker ind, men hvorfor kan man ikke overordnet set stole på naboen og dennes vurderinger?

    Jeg vil til enhver tid åbne for indsamlere til diverse almennyttige formål efter hensigtsmæssig vurdering og identifikation, men vi må da erkende, at det kan blive en ubehagelig oplevelse for de frivillige, der bliver lukket ind gennem nåleøjet til “de bedre stillede”.

    Mange hilsner
    Karsten , Broen 8, 7. th.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *